Interior în stil Loft

Un spațiu mare și deschis fără pereți despărțitori, cu tavane înalte, geamuri panoramice, metal și cărămidă. Un interior modern care oferă o mulțime de oportunități pentru creație proprietarilor. Interiorul în stil loft este potrivit pentru locuințe, oficii, spații publice și galerii.

Cuvântul „loft“ este tradus din engleză ca „mansardă“, și anume de la amenajarea acestor spații a fabricilor vechi, a început istoria acestui stil.

Loft - un trend în designul interior, care a avut originea în anii treizeci - patruzeci ai secolului XX, în zona industrială a orașului Manhattan. Creșterea prețurilor terenurilor în centrul orașului a impus companiile să treacă la marginea orașului, eliberând astfel incinta fabricilor. Aceste spații, la rândul lor, și-au redus prețurile pentru chirie în comparație cu prețurile  în creștere pentru apartamentele obișnuite. Aceste spații au fost închiriate de studenții tineri și de artiștii curajoși care amenajau aceste spații pentru ateliere, iar mai târziu și pentru propriile locuințe.

 Stilul loft permite combinarea celor mai moderne gadgeturi  și electrocasnice cu pereții învechiți din cărămidă, scânduri uzate, candelabre clasice și felinare industriale. Combinația pare să fie lipsită de regularitate! Dacă vă pare că sunteți confuz, apelați la ajutorul unui designer cu experiență, care vă va ajuta să alegeți  acele obiecte, în jurul cărora veți crea interiorul propriu!

Culorile caracteristice stilului

Gama de culori a stilului loft poate fi neutră sau contrastantă. Culorile de bază sunt – albul, culoarea teracotei, nuanțele de gri și negrul. Accentele de culoare se admit pentru accesorii sau tapițerie. Culori luminoase și intense: albastru-verzui, albastru de cobalt, azuriu, galben, portocaliu închis, roșu închis, vișiniu.


La Faenza, Inedito

Finisarea în stil Loft

Finisarea pereților, a pardoselii și a tavanului  în interioarele în stil loft, de cele mai multe ori reprezintă o combinație de materiale și texturi: pereți nefinisați de beton și cărămidă aparentă.  Pentru pardoseală va fi potrivită gresia ce imită scândurile de lemn brut, betonul sau metalul. Alegeți plăcile de dimensiuni mari 75x75 cm sau mai mari, într-o încăpere spațioasă ele vor arăta mai potrivit.


Leonardo, District

Finisarea unuia dintre pereții camerei într-o culoare diferită sau chiar într-un alt stil este o metodă caracteristică pentru stilul loft. Într-un spațiu mare și deschis aceasta va facilita zonarea încăperii.

Plafonul în stil loft păstrează toate elementele de construcție : grinzile și planșeele existente nu se ascund, la fel și țevile de ventilație sau cablurile electrice.  Plafonul vopsit în alb oferă încăperii o atmosferă aerisită și mărește vizual înălțimea pereților.

De regulă loft-urile sunt spații cu tavanele înalte, ceea ce oferă posibilitatea instalării construcțiilor metalice pentru a crea un nivel adăugător. Aici poate fi amenajat dormitorul sau zona de lucru cu un fotoliu comod și o bibliotecă.

Dacă intenționați să creați un interior în stil loft în apartamentul sau casa dumneavoastră, acordați atenția la noua gresie porțelanată Coverlam. Plăci subțiri de dimensiuni mari 120x360 cm, care imită perfect textura de piatră naturală și beton. Suprafața mare a plăcilor și numărul minim de rosturi creează impresia unui perete din beton autentic.

Mobilierul în stil loft

Mobilierul în stil loft are forme simple, este funcțional și nu este foarte mult.

Cea mai mare parte a spațiului îl ocupă living-ul. Amplasând în această zonă o canapea modulară mare, fotolii puf și o măsuță de cafea originală, proprietarii loft-ului deja sunt gata să invite prietenii la o petrecere veselă. Acest set de mobilier poate fi completat de o comodă pentru păstrarea obiectelor mici și de rafturi pentru cărți. Dacă mai este necesar spațiu pentru păstrare, acesta poate fi organizat în nișe, dotat cu uși de culoarea pereților interiorului.

Lumina în interior

Spațiile amenajate în stil loft de obicei sunt mari, înalte, încăpătoare și luminoase. Ferestrele aproape panoramice, fără draperii nu opresc accesul luminii în interiorul încăperii. Iluminarea artificială se organizează local, facilitând zonarea proceselor. Corpurile de iluminat au forme simple de culoare uniformă, de regulă din metal de culoare neagră, gri sau culori intense. Corpurile de iluminat cu efect de rugină, cupru sau argint vor arăta deosebit. Însă, stilul loft admite folosirea lustrelor și în stil clasic.

Baia în stil loft

Unica încăpere într-un loft delimitată de pereți de cărămidă...sau nu? Cei mai curajoși pot alege compartimentări din sticlă mată sau transparentă în ramă din metal vopsită în culoarea neagră. Pentru baie în stil loft se va potrivi combinația gresiei ce imită cărămida, betonul sau lemnul. Nu este necesar să finisați toți pereții cu același tip de gresie. Unele porțiuni ale pereților pot fi finisate cu gresie ce imită cărămida, altele cu beton sau lemn.

Carcasa pentru chiuvetă poate fi executată din metal, iar oglinda în formă dreptunghiulară cu sau fără ramă de culoare neagră. Dacă în baie există un geam, acesta poate fi decorat cu o draperie de culoare uniformă fără ornamente. Accesoriile pentru baie pot fi cromate, iar caloriferul poate arăta ca o țeavă industrială.

Bucătăria în stil loft

În interioarele în stil loft bucătăria formează un spațiu unic cu toată locuința. Pentru zonarea bucătăriei nu sunt necesari pereți despărțitori, va fi suficient să alegeți un alt tip de gresie și să separați bucătăria de living printr-o masă comodă de bar. Gresia ce imită piatra naturală sau betonul va evidenția zona bucătăriei, în cazul în care pentru toată locuința ați ales pardoseala din scânduri de lemn.

Pentru blatul de lucru și peretele din această zonă puteți alege plăcile Coverlam cu textură de piatră sau o culoare uniformă.

Stilul loft este minunat prin faptul că oferă libertate în alegerea stilului de mobilă pentru bucătărie. Puteți combina mobilierul «vintage» cu cele mai noi modele de tehnică și accesorii pentru bucătărie sau să alegeți suprafețele lucioase care sunt la modă.

Decorațiile în stil loft

Interiorul în stil loft nu este încărcat cu obiecte mici de decor. Spațiul și curajul imens al stăpânului casei dictează conținutul acesteia. Dacă sunteți proprietarul unei colecții de mini-motociclete, plasați-o într-un loc vizibil, pe rafturi create special pentru aceasta, de fapt ați putea folosi și detaliile unei motociclete reale pentru a decora locuința. Nu există limite, doar reguli de proporție și simțul măsurii!

Fotografiile în alb-negru sau postere în rame, picturi abstracte sau tablă pentru însemnări zilnice cu cretă, toate acestea vor fi potrivite, atunci când vă accentuează individualitatea.

Plantele într-un interior luminos și spațios ca acesta se vor simți foarte bine. Plantele agățătoare de interior se vor potrivi pentru compartimentările dintre zone. Compozițiile din plante suculente în vazoane din beton vor învia locuința dumneavoastră.

Interiorul în stil loft îmbină ideile curajoase și cele neobișnuite la un loc și nu are limite!

V-a plăcut stilul loft și sunteți gata pentru experiment? Vă invităm în magazinul ABC! Aici veți găsi nu doar gresie și faianță în stil loft, dar și idei interesante pentru decorarea locuinței dumneavoastră!