Stilul neoclasic

În comparație cu stilul clasicist, neoclasicul exclude pompozitatea, iar folosirea materialelor moderne îl face mai accesibil. Clasicului modern îi este caracteristică universalitatea, acest stil este potrivit nu doar pentru spații mari, dar și pentru apartamente tipice.


Vendome, Imola (Italia)

Dacă sunteți pasionați de stilul clasic, dar vă doriți un interior modern, urmați recomandările noastre!

Culorile în stilul neoclasic

Stilul neoclasic presupune utilizarea nuanțelor deschise și naturale. Albul, crem, culoarea perlei, culoarea măslinie, albastrul, culoarea nisipului  -  sunt culorile care vor crea un interior spațios și discret. De asemenea se folosesc și culorile contrastante - cel mai des: alb și negru. Acest duet va sublinia geometria spațiului, îl va face mai solemn și important.


Octagon, Equipe (Spania)

Accentele de culoare vor diversifica un interior monocromatic și îl vor face mai viu și excitant. Puteți utiliza culoarea turcoaz, ultramarin, albastru întunecat, culoarea terracotta, culoarea smaraldului sau culoarea vinului roșu.

Finisarea în stilul neoclasic

Una dintre metodele folosite in stilul neoclasic este divizarea pereților în două părți : cea de jos și cea de sus.  Pentru finisarea părții de josse utilizează panouri din lemn, de formă dreptunghiulară sau pătrată. Deseori aceste panouri sunt imitate: pereții acoperiți cu vopsea sunt completați cu rame, creând iluzia finisării cu panouri din lemn. Partea de sus a peretelui se acoperă cu vopsea sau tapet de culoare uniformă sau cu ornament floral neutru.


Vien, Imola (Italia)

Pentru pardoseala din living, coridor și bucătărie se vor potrivi gresia cu imitația materialelor naturale: marmură, piatră sau lemn.


Palace palisandro, Grespania (Spania)

Pentru gresia cu imitație de lemn, alegeți  culorile naturale de nuanțe întunecate asemănătoare cu parchetul natural din lemn și folosiți aranjarea brăduț sau în zig-zag.


Urbiko, Imola (Italia)

Să nu uitați de rozete, desenele geometrice mari și de inserții decorative, care vor face interiorul mai respectabil.

Mobila în stil neoclasic

Mobilierul trebuie să fie simplu și simetric, având totodată un aspect de lux. De cele mai multe ori, mobilierul in stil neoclasic este realizat în nuanțe deschise, iar tapiserie este calitativă (mătase, catifea, brocard, damasc).

Designerii contemporani aleg stilul clasic pentru flexibilitatea și compatibilitatea cu alte stiluri. Deseori stilulul neoclasic este combinat cu elemente din stilul modern, art-deco și minimalism.

Lumina în interior

Lumina într-un interior neoclasic trebuie să fie difuză și împrăștiată uniform pe toată suprafața încăperii.

Corpurile de iluminat suspendate în formă de candelabre cu decorații din cristal sau abajurul  de culoare întunecată pot fi completate cu aplice de perete din aceeași colecție. Iubitorii de experimente curajoase  pot  alege candelabre moderne, dar în acest caz ar fi bine să consulte un designer profesionist.

Camera de baie în stil neoclasic

Designul camerei de baie în stil neoclasic creează senzația de confort și comoditate. Faianța pentru baie deseori are imitație de panel, deasemena are plinte și frize. Fâșiele cu sau fără ornament  floral, vor fi potrivite.


Vendome, LaFaenza (Italia)

Pentru încăperile compacte, se va potrivi faianța de dimensiuni  mai mici, cu aspect de marmură, de nuanțe deschise. Nu este necesar să folosiți faința pe toată înălțimea peretelui, combinația cu peretele vopsit va arăta original.


Carrara, Equipe (Spania)

Dulapul  pentru chiuvetă  cu un design rafinat al fațadelor  și oglinda într-o ramă de lux, completată de aplice simetrice, vor decora camera. În cazul în care camera are o fereastră, ar fi bine ca ea să fie decorată cu perdele de o culoare uniformă, iar  tavanul să fie completat de un candelabru de lux.


Vien, Imola (Italia)

Bucătăria în stil neoclasic

Într-un interior neoclasic cel mai important este simțul măsurii. Bucătăria va arăta elegant, scump și  spectaculos, dacă tehnologiile moderne și proporțiile clasice vor fi combinate corect. Elementele decorative și frizele de pe pereții și tavanul încăperii vor arăta armonios în combinație cu fațadele dulapurilor de bucătărie.

Pentru peretele din zona blatului de lucru se va potrivi mosaicul sau faianță de dimensiuni mai mici și o forma mai puțin obișnuită: solzi de pește sau romburi.


Scale, Equipe (Spania)

Decorul în stil neoclasic

Obiectele de decor în interiorul neoclasic sunt notele finale, ce creează un spirit festiv.  Aranjate simetric, vazele cu buchete mari de flori, vor învia liniile geometrice dintr-un interior neoclasic.

Obiectele pot fi alese cu ornamente și detalii antice. Pentru decorare, deseori se folosesc vaze de dimensiuni mari, picturi în rame luxoase, sculpturi din ipsos sau marmură, suporturi forjate, statuete în formă de animale sau păsări. Pentru interiorul în stil neoclasic este caracteristic ca fiecare element de decor să fie accentuat cu ajutorul iluminației individuale. Anume din acest motiv, elementele de decor nu trebuie să fie multe, dar să fie foarte calitative.

Neoclasicismul mereu va fi actual. Acest stil se potrivește ideal pentru amenajările interioare ale caselor sau apartamentelor, care sunt proiectatate pentru o perioadă îndelungată. În magazinul ABC veți găsi multe colecții de faianță și mozaic, care vă vor permite să creați interpretarea individuală a stilului neoclasic!