Wabi Sabi - Mai puțin demonstrativ, mai mult adevărat...


pinterest.com

Interiorul contemporan în spiritul lui Wabi Sabi este simplu, reținut, legat de natură. O casă este un loc care reflectă valorile, gustul personal și caracterul celui care trăiește în ea. Într-un astfel de interior, fiecare lucru spune o poveste despre sine și proprietarul său.

Culorile Wabi Sabi

Culorile de bază într-un astfel de interior sunt neutre, complexe, cu o nuanță de gri. Accentele fine de culoare bej, gri prăfuit, crem și cafea. Dacă există un ornament, atunci acesta va fi modest, fără contrast.

Se folosesc culori naturale - verde-gri, gri-maro, albastru-gri în diferite nuanțe. Adesea puteți vedea o singură culoare, în diferite grade de saturație.

Materialele Wabi Sabi

Texturile și culorile din interiorul Wabi Sabi repetă culorile și texturile naturale care sunt prezente în spațiul din jur. Casa este o continuare a naturii.

Finisarea pereților, pardoselei și a tavanelor presupune utilizarea materialelor naturale care să le scoată în evidență textura naturală, culoarea, mirosul.


pinterest.com

Gresia pentru pardoseli cu efect de piatră naturală, lemn sau beton. Pentru decorarea pereților, tencuială mată cu adăugarea mineralelor sau a semințelor pentru a crea o textură naturală - o revenire la origini.

Vopsirea pereților se acceptă cu straturi neuniforme de vopsea, dar este important ca culorile să fie mate, fără luciu.

Mobilier Wabi Sabi

Mobilierul din interiorul Wabi Sabi este aproape întotdeauna din lemn masiv. Textura lemnului și crăpăturile sunt impregnate cu atenție cu uleiuri și acoperite cu un lac mat.

Din mobilier: pat - tatami, hamace din țesături naturale groase sau paturi suspendate. Dulapul simplu și vechi din lemn restaurat, fără decor și mânere.

Mesele și scaune sunt realizate din lemn, care în timp se estompează și arată învechit.

Lumina Wabi Sabi

Iluminarea în interioarele Wabi Sabi este slabă și difuză, caldă și moale, accentuează reliefului pereților și vă ajută să vă relaxați acasă.


pinterest.com

Corpurile de iluminat sunt simple, din forme și materiale naturale.

Camera de baie Wabi Sabi

Camera de baie pare simplă și spațioasă. Gresia amintește textura de piatră naturală, ceramică sau lemn de culori neutre.

Contrastul de texturi netede, moi și dure, de nuanțe deschise și întunecate.

Este foarte important să alegeți accesoriile potrivite pentru baie. Vasele din lut și rafturile din lemn masiv, textilele naturale și plantele vii - în interiorul Wabi Sabi, toate aceste obiecte fascinează prin imperfecțiune și simplitate.

Bucătăria Wabi Sabi

Bucătăria este locul de spirit al familiei în casă. Spațiul în care ne petrecem cea mai mare parte a vieții ar trebui să fie o reflectare a noastră. Interiorul bucătăriei în spiritul lui Wabi Sabi pare să fie creat de la sine.


pinterest.com

Doar lucrurile cele mai necesare și funcționale, care ar trebui să aibă o formă naturală cu semne vizibile de utilizare, apar în mod natural și rămân în această încăpere. A repara ceea ce este vechi, adăugând și îmbunătățind starea acestuia – este o abordare ce corespunde filozofiei Wabi Sabi. Mobilierul din lemn vechi poate fi completat cu blat de ciment.

Șorțul de bucătărie poate fi din plăci de format mic, cu o textură din piatră naturală sau lemn. Vesela are forme simple și este acoperită cu glazură de nuanțe monocomatice, fără ornamente. Țesături simple din fibre naturale pentru draperii. Flori de bumbac și ramuri uscate în vaze de lut - un decor potrivit pentru bucătăria Wabi Sabi.

Decor Wabi Sabi

Imperfecțiunea și autenticitatea oricărui articol are o valoare deosebită pentru crearea unui interior în spiritul lui Wabi Sabi. Fisurile sunt integrate în istoria obiectului și nu merită să fie uitate sau ascunse.

Japonezii au și o tehnică de restaurare a obiectelor din ceramică - Kintsugi. Fisurile sau chiar o vază spartă sunt lipite împreună cu un lac obținut din sucul unui copac de lac (Urusi) amestecat cu aur, argint sau pulbere de platină. Drept urmare, valoarea obiectului devine mai mare, pentru că acum are o poveste.

Atitudinea grijulie este prezentă pentru fiecăre articol din interiorul Wabi Sabi.

Pentru decorarea acestui interior se potrivesc obiectele folosite în viața de zi cu zi. Adesea, aceste obiecte sunt rezultatul măiestriei meșteșugurilor locale păstrate, cum ar fi olăritul sau țesutul.


pinterest.com

Pentru podea - covoare din fibre naturale, covoare țesute și covorașe din materiale naturale de culoare bej sau gri.

Cuverturile și lenjeria de pat sunt făcute neapărat din țesături naturale, de culoare monocromatică - bumbac, cânepă, mătase.

Confortul rustic este greu de imaginat fără plante. Prezența lor este obligatorie în interiorul Wabi Sabi. Copaci bonsai mici, ficusuri cu frunze mari sau orice flori decorative, care au o formă interesantă și chiar cu o ușoară imperfecțiune, asimetrie.

Natural și pitoresc se vor încadra în acest interior compoziții din pietre cu insulițe din mușchi, lemn brut și ustensile vechi din metal.

V-a plăcut stilul Wabi Sabi? Veniți la magazinele plitka.md din Chișinău și Bălți. Veți găsi gresie și faianță pentru baie, pentru bucătărie și pentru pardoseli, care repetă exact texturile naturale. Iar consultanții noștri vă vor ajuta să creați un proiect de design și să alegeți gresia care vă va încânta mulți ani. Vă așteptăm cu drag la magazinul plitka.md!