Principiile minimaliste s-au format în mare parte sub influența designului japonez. Filosofia orientală a creat o atitudine specială asupra amenajării caselor. Interiorul este constituit dintr-o cantitate minimă de detalii, dar care aduc maximum beneficii și funcționalitate. Aspirația către laconism și simplitate a câștigat rapid popularitate în întreaga lume.
Coverlam, Grespania (Spania)
Minimalismul – un stil pentru un consumator rational. Pentru a amenaja un interior în stil minimalist, ghidați-vă de propriile interese și de sfaturile noastre!
Culorile în stilul minimalist
În minimalism, culoarea echilibrează toate componentele din interior. Creează un spațiu unic, un adăpost confortabil și liniștit după o zi activă. Paleta de culori a interiorului în stil minimalist este una deschisă. Culoarea de bază este - albă, completată de nuanțele gri șicele naturale. Culoarea neagră și gri poate evidenția elementele constructive ale interiorului sau piesele de mobilier.
Coverlam, Grespania (Spania)
Principiul minimalismului este construirea interiorului în jurul unui obiect dominant, aici culoarea obține șansa de a juca rolul principal.
Materialele folosite în stil minimalist
Pentru finisarea interiorului în stilul minimalismului se potrivesc texturile naturale: de piatră și de lemn, completate cu sticlă, metal și tencuială. Uneori, pereții sunt lipsiți de finisare, elementele structurale ale clădirii păstrează conceptul ingineresc, iar culoarea betonului sau a zidăriei din cărămidă stabilește baza pentru interior.
Imola, X-Rock, 60x120 cm
Pentru finisajul pardoselii într-un stil minimalist sunt foarte potrivite plăcile de granit de format mare în nuanțe de gri sau pardoseala din lemn natural. Plafonul se vopsește în culori deschise sau se instalează o construcție în mai multe niveluri. Ferestrele de obicei au o formă dreptunghiulară și sunt de mărimi mari, iar ușile de regulă sunt simple sau glisante din sticlă.
Mobilierul în stil minimalist
Minimalismul necesită un simț al stilului fără cusur, este riguros și nu iartă greșelile și agitația. Interiorul minimalist trebuie să fie foarte funcțional, durabil și frumos. Acest lucru creează impresia unei simplități scumpe. Fiecare element din interior este alcătuit din linii simple,materiale scumpe și un design elegant.
Formele mobilierului sunt simple: volumul marginilor drepte amintește de forma cubului, lipsesc liniile ondulate; canapelele si scaunele au cotiere rigide și perne dreptunghiulare, iar tapițeria monotonă este realizată din materiale textile durabile și de calitate foarte înaltă.
Coverlam, Grespania (Spania)
Lumina în interiorul minimalist
Spațiul liber și organizarea clară a interiorului, unde fiecare element are un loc și un scop determinat, oferă șansa de a utiliza pe larg posibilitățile luminii.
Crearea diferitelor scenarii de lumină în aceeași cameră sau iluminarea cu mai multe niveluri, ajută la modelarea spațiului și la împărțirea lui în zone distincte.
Montată în perete sau tavan, sursa de lumină poate să nu atragă atenția asupra sa, important ca iluminarea să fie organizată corect. Iar dacă se dorește ca corpul de iluminat să aibă un rol de sine stătător în interior, acesta ar trebui să aibă o formă simplă și concisă.
Designul de lumină în stilul minimalist ar trebui să accentueze geometria întregului spațiu, creând multă lumină împrăștiată, să fie confortabil, relaxant și foarte funcțional.
Amenajarea camerei de baie în stil minimalist
Pentru a amenaja camera de baie simplu și laconic, e nevoie de exigență în alegerea componentelor sale. Nu este necesar să fie multe, dar trebuie să fie de calitate înaltă.
Gresia si faianța in stilul minimalist de multe ori e de culoarea albă, gri sau culori naturale. Pentru gresia în stilul minimalist este caracteristic lipsa de decor și elemente colorate. Ornamentele pot fi prezente în forme geometrice dar să nu fie exagerate.
Coverlam, Grespania, 100х300 см
Pentru crearea unui interior în stil minimalist, de multe ori se utilizează plăci de granit cu textura de piatră naturală. Se aleg cele mai naturale nuanțe.
Compartimentările și ușile din sticlă pentru cabina de duș, completate cu accesorii metalice, vor ajuta la zonarea spațiului și vor păstra ușurința și luminozitatea interiorului.
Lumina din interior este foarte importantă. Interiorul camerei de baie trebuie să fie plin de aer și foarte spațios.
Bucătăria în stil minimalist
Bucătăria în stilul minimalismului este o combinație de simplitate și funcționalitate, precum și de materiale naturale și cele de tehnologie înaltă. Atunci când în interior sunt puține elemente, fiecare din ele trebuie să fie perfecte. Suprafețele trebuie să fie impecabile, fie că este vorba de finisajul pereților, fie de fațadele dulapurilor de bucătărie sau de suprafața blatului de lucru.
Coverlam, Grespania (Spania)
Gresia și faianța pentru bucătărie în stil minimalist de cele mai multe ori este de marime 60x120 cm, cu un numar minim de rosturi (fără imagini colorate sau ornamente) sau un mozaic într-o schemă monocromatică.
Decorul în stilul minimalist
Să fie sau să nu fie decor într-un interior minimalist? Să fie, în cazul în care acesta are un scop rațional și bine determinat.
În general, decorul în interior va fi constituit din lucrurile preferate și de neînlocuit: cana dumneavoastră preferată cu un design laconic, pătura de o culoare aprinsă sau cartea preferată cu coperta de culoare intensă.
Locul pentru fiecare obiect desigur că îl veți alege Dumneavoastră. Acordați atenție esenței lucrurilor, lichidați dezordinea și mereu țineți curățenia sub control. Fie ca acest stil de viață să vă ajute să priviți lumea cu mai multă luciditate!
Nu ați gasit toate răspunsurile? Vizitați magazinul ABC! Exemplele de interior în stil minimalist vă vor ajuta să faceți alegerea corectă și să creați un interior functional.