Interior în stil fusion

Stilul fusion (din engl. fusion – fuziune, amestec) – combină armonios elemente din diferite stiluri, culturi și epoci. Pentru acest stil nu există reguli stricte, toate elementele interiorului se integrează la nivel emoțional într-o compoziție completă.

Fusion este de fiecare dată o improvizare, de fiecare datăo compoziție pură și originală, în care legătura dintre elemente este vizibilă doar intuitiv. Stilul fusion se va potrivi persoanelor curajoase și multilateral dezvoltate, cărora nu le este frică să experimenteze!

Cum să combinăm ceea ce nu se combină? Să analizăm împreună!

Culorile în stilul fusion

Stilul fusion vă permite să experimentați combinații de culori. Utilizați culori de fundal moi pentru suprafețe mari, ceea ce va unifica toate elementele din interior. Cu nuanțe suculente cum ar fi verde lime, turcoaz, roz prăfuit, roz zmeură sau albastru închis, puteți finisa unul din pereți pentru zonarea spațiului. Utilizați culori luminoase pentru textile sau obiecte de decor neobișnuite în interior.

Materialele în stilul fusion

Stilul fusion presupune o combinație de materiale și texturi diferite. Pentru finisarea pardoselii, se potrivește placa de parchet, pardoseala autonivelantă sau  gresia cu imitația materialelor naturale (piatră sau lemn).

Pentru finisarea tavanului se va potrivi vopseaua de culoare albă sau culoarea pereților din încapere, pentru a unifica spațiul și a sublinia accentele de culoare. Pentru pereți se vor potrivi tapetele, tencuiala sau plăcile din ceramică de dimensiuni mari, de culoare neutră sau cu o textură pronunțată. Imprimeurile mari și complexe trebuie combinate cu grijă, dar alegerea corectă va crea o impresie spectaculoasă!

Mobilierul în stil fusion

Stilul fusion acceptă combinările curajoase de stiluri și materiale pentru mobilier. De exemplu, masa din sufragerie poate fi completată de un set de scaune totaldiferite. Un pat în stil clasic în dormitor poate fi însoțit de noptiere în stil hi-tech și o comodă în stil rustic. Să nu vă fie frică de experimente!

Iluminarea în stilul fusion

Un rol important în interior îi revine iluminării si corpurilor de iluminat. Pentru același interior puteți alege candelabre clasice suspendate, lămpi de podea moderne și iluminare ascunsă. Corpurile de iluminat din stiluri diferite servesc totodată, drept decor și iluminează zonele importante din interior.

Bucataria în stil fusion

Bucataria în stil fusion este funcțională, la modă și nu plictisește niciodată! Într-un asemenea interior puteți combina mobilierul modern cu scaune «vintage», candelabrele clasice cu tehnica de bucătarie de ultima generație.

Pentru peretele din zona blatului de lucru se va potrivi faianța de orice dimensiuni, formă și culoare. Aceasta poate fi de culoare uniformă, cu textură pronuntată sau cu un imprimeu memorabil. Alegerea poate fi bazată pe intenția de a unifica toate elementele interiorului prin aceeași culoare sau, dimpotrivă, de a crea un contrast între suprafețe.

 Camera de baie în stil fusion

Stilul fusion este foarte emoțional și iubește combinările neobișnuite. Chiar și în cea mai mică cameră din casă, în baie, puteți crea o istorie de interior foarte memorabilă.  Vă puteți juca cu contrastele dintre culori , texturi și senzații. Important  e ca baia să fie organizată foarte practic și să oglindească individualitatea dumneavoastră!

Decorul în stil fusion

Stilul fusion este completat din plin de ornamnete și decor, ceea ce crează dispoziția festivă în interior. Tablourile originale, oglinzi în rame mari, păturile și pernuțele cu textile colorate, suvenire și figurine aduse din călătorii, vor crea un interior unic, plin de caracterul dumneavoastră!

Nouă ne plac experimentele și abordarea neobisnuită. Vă invităm în magazinul ABC, aici veți găsi multe idei și inspirație  pentru propriul interior!