WC compact? Ușor!

Într-o baie spațioasă e ușor de realizat orice design proiect. Dar mulți dintre noi trăiesc în locuințe tipice vechi, unde blocurile sanitare sunt de dimensiuni medii. Cum în așa condiții, este posibil să transformăm acest spațiu într-un funcțional și estetic?

Decorarea pereților
Înainte de a alege obiectele sanitare și mobilierul, gândiți-vă în ce mod puteți să majorați spațiul vizual. Folosirea pereților despărțitori din blocuri de sticlă, gresie glazurată cu reflecție, oglindă mare sau două suprafețe de oglinzi îmbinate în colț – ar fi soluții efective în rezolvarea acestei probleme.

Alegerea obiectelor sanitare
În zilele noastre se produce o gama variată de obiecte sanitare care sunt predestinate spațiilor mici. Lavoare în colț, cabine de duș în locul căzilor, vas wc suspendate, vă vor ajuta să create un spațiu funcțional.

Geamuri
În locuințe de tip vechi întâlnim deseori geamuri între blocurile sanitare și bucătărie. Nu e o soluție bizară cum pare la prima vedere, deoarece lumina de zi pătrunde într-un spațiu mic închis. În loc de sticlă transparentă folosiți sticlă mată.

Mobilă și accesorii
Într-un bloc sanitar mic ar fi de dorit folosirea mobilierului suspendat. Pentru cosmetică și tot felul de obiecte mici, poate fi instalat un dulap îngust cu față dă de oglindă deasupra lavoarului. În locul unui suport de prosoape tip bara, pot fi folosite cuiere sau uscător de prosoape plat sau tip șerpuit pentru mai multe prosoape. Rafturi adăugătoare pentru soluții de uz casnic chimice, pot fi amplasate în zonele comunicațiilor.

Decor
Minimalistic. Cantitatea mare de elemente mici de decor dau senzație de haos și accentuează dimensiunile mici al spațiului. Excepție fac frizele sub tavan și faianța cu suprafața de oglinda amplasata într-un rând sau în ordine de șah: Visual ele dau senzație de înălțime tavanului.

În magazinul ABC gresie și faianța e expusa în cadrul unor interioare bine gândite. La noi puteți găsi multe idei practice pentru incaperi compacte, iar consultanții noștrii v-a vor ajuta.

Vă așteptăm pe adresa: Chișinău, str. Uznelor, 15