Cum alegi gresia perfectă pentru podeaua bucătăriei

Colțul preferat din fiecare casă este, desigur, bucătăria. Acest loc este considerat special și chiar sacru, deoarece în bucătărie se strânge întreaga familie să mănânce, să discute cele mai recente știri și să împărtășească impresii. la bucătărie se iau cele mai importante decizii. Bucătăria casei este o vatră mai caldă decât orice loc în lume.

ABC-plitka.md-gresie-faianta-Chisinau-Spania-geotiles
Gresie pentru bucătărie Beton, 45x45 cm

Luând în considerare rolul cel mai important al bucătăriei în orice locuință și considerând-o nu doar ca un loc în care mâncarea este pregătită și mancată, ci și ca o reuniune de familie, in această incăpere cu siguranță poti să ai parte de momente foarte frumoase. Din acest motiv, trebuie să tratați reparația bucătăriei cu responsabilitate. În primul rând, trebuie să vă gândiți la paleta de culori în care vă simțiți mai confortabil. În al doilea rând, gândiți-vă la funcționalitatea bucătăriei. Ar fi bine să luați in considerare cum să o împărțiți în zone de lucru și de mancare, folosind mobilier, sisteme de luminat și gresie. În al treilea rând, este necesar să se țină cont de faptul că bucătăria, fiind un loc unde se pregătesc alimentele, este expusă constant la umiditate, la schimbările de temperatură, precum și la poluare. Are nevoie de curățenie zilnică, care trebuie efectuată rapid și eficient, care, la rândul său, depinde de caracterul practic și durabilitatea materialelor din interiorul bucătăriei.

Alegerea pardoselii in bucătărie este unul dintre punctele-cheie în aranjament. Podeaua de bucătărie trebuie să corespundă cu intreg ansamblul stilistic al bucătăriei. Având în vedere toate posibilitățile posibile de pardoseală pentru bucătărie, placa ceramică este considerată lider printre alte tipuri de straturi de acoperire, deoarece prezintă avantaje importante: este durabilă, ecologică și creată dintr-un material ce permite implementarea diferitor soluții. Datorită acestor calități unice ale plăcilor ceramice și, în special, durabilității lor, plăcile sunt puse, după cum se spune, "o dată și pentru totdeauna" sau cel puțin pentru o lungă perioadă de timp, dacă sunteți dispus să alegeți cea mai înaltă calitate și cele mai bune plăci ceramice pe podea în bucătărie, din punct de vedere estetic.

ABC-plitka.md-gresie-faianta-Chisinau-Spania-Pamesa
Colecția de gresie Castle, 20x60 cm

Dacă sunteți in căutare de gresie de înaltă calitate pentru podeaua bucătăriei, atunci ar trebui să vă gandiți la caracteristicile pe care acestea ar trebui să le posede, precum rezistența, durabilitate, practicitate și siguranța plăcilor, deoarece în bucătărie există o mare probabilitate să cadă obiecte grele pe podea, să fie iscate incendii și alte probleme, împreună cu mișcarea obișnuită a mobilierului, care poate duce la formarea de zgârieturi, decolorare și alte defecte pe gresia de pe podea. În plus, plăcile selectate necorespunzător pentru bucătărie pot prezenta pericol dacă pe acestea s-a depus lichid sau grăsime. Prin urmare, având în vedere durabilitatea plăcilor, se recomandă achiziționarea de plăci cu un indicator de PEI III sau PEI IV, acestea fiind optime pentru bucătărie. Ca metodă de prevenire a deteriorarii, ar trebui să alegeți porțelan, acesta este un material mai durabil în comparație cu plăcile ceramice. Placile lucioase vor arăta mai solemn, iar alegerea plăcilor mat este mai practică și mai puțin traumatizantă, mai ales dacă există copii mici în familie.

ABC-plitka.md-gresie-faianta-Chisinau-Spania-grespania
Modele de gresie porțelanată pentru bucătărie Palace, 60x120 cm

Gândindu-vă la ce tip de gresie este cea mai bună pentru podeaua bucătăriei dumneavoastră, la caracteristicile sale tehnice, trebuie să aveți grijă de atractivitatea și conformitatea cu design-ul întregii bucătării. In cazul in care optați ca gresia să fie lipită, ulterior poate fi iritantă sau pur și simplu nu se va combina cu interiorul bucătăriei, aceasta inseamnă că este puțin probabil să vă bucurați de rezistența și durabilitatea acesteea si să așteptați prima ocazie ca să o inlocuiți.

Dacă incercați să găsiți un răspuns la întrebarea cum să alegeți gresie pentru podeaua bucătăriei, în primul rând este necesar să fie aleasă combinația de culori. În acest context, dimensiunile bucătăriei și aspectul ei stilistic joacă un rol important. Deci, proprietarii de bucătării mici nu ar trebui să supraîncarce spațiul deja mic al bucătăriei cu flori colorate și modele complicate, dar să opteze pentru finisajele cu materiale luminoase și monocromatice care măresc cel puțin vizibil suprafața. În caz că dețineți o bucătărie mare, puteți utiliza o gamă largă de culori și diferite texturi de materiale pentru a crea zone separate și soluții interesante.

ABC-plitka.md-gresie-faianta-Chisinau-Italia-Imola
Gresie pentru bucătărie Urbiko, 15x60 cm

În căutarea opțiunii perfecte, vă puteți familiariza cu soluțiile de proiectare deja existente pentru podele în bucătărie, prezentate pe site-ul nostru >> Catalog: Bucătărie. Acesta oferă o varietate de stiluri de pardoseli, care sunt deosebit de populare astăzi, împreună cu tendințele "veșnice". O selecție minunată de texturi și culori vă va permite să transformați bucătăria dumneavoastră in unul dintre cele mai plăcute si adorate locuri din casă. De exemplu, folosind gresie de un singur model, puteți opta pentru un covor încântător, folosind culori contrastante, să asamblați un mozaic și preferând culorile neutre ale plăcilor în lemn, să setați tonul de bază pentru orice interior clasic.

Deci, dacă optați pentru modele clasice și nu urmăriți tendințele modei, atunci podelele din lemn cu textură vor fi cea mai bună soluție. Este ușor de combinat cu mobilierul din lemn și se combină perfect cu aproape orice culoare a pereților. În plus, textura din lemn a plăcilor este întotdeauna relevantă, deoarece din punct de vedere estetic nu este inferior parchetului. Pe parcusul anilor, veți dori să reinprospătați peretii și să schimbați mobilierul, dar gresia care imită perfect lemnul poate fi păstrată cu usurință, deoarece ea este mereu actuală si potrivită.

ABC-plitka.md-gresie-faianta-Chisinau-Spania-Pamesa
Colecția de gresie porțelanată Kingswood, 22x85 cm

Amatorii de soluții originale pentru bucătărie, pot încerca să combine gresia din diferite colecții. O astfel de soluție va combina perfect zona unde obisnuiesti sa iai masa cu zona unde pregătesti bucatele. În același timp, sala unde iei masa ar trebui să fie diferită de zona de lucru care se recomandă a fi simplă și practică, iar in acelasi timp atractivită, complexă și, desigur, confortabilă. Poți incorpora aceasta idee cu ajutorul placilor "Monet" imitand covorul sub masa si scaune. În timp ce zona de lucru a bucătăriei poate fi acoperită cu gresie cu imprimeu de lemn.

ABC-plitka.md-gresie-faianta-Chisinau-Spania-Pamesa
Modele de gresie pentru bucătărie Monet, 22x22 cm

Cei care nu doresc să-și împartă bucătăria pe zone, lăsând posibilitatea să rearanjeze mobilierul, si preferă desene și forme simple geometrice, realizate în culori naturale moi, care dau senzația de caldura și confort, ar trebui să atragă atentia la colecția Vintage. Podeaua, prevăzută cu astfel de plăci multicolore, are un avantaj imens, oferind o mulțime de oportunități pentru designul interior al bucătăriei.

 ABC-plitka.md-gresie-faianta-Chisinau-Spania-geotiles
Modele de gresie pentru bucătărie Vintage, 60x60 cm

Amatorii ventilatoarelor în stil japonez și minimalismului ar trebui să acorde atenție cu siguranță plăcilor "Trex". Designul acestei plăci imită structura marmurei africane, a cărei design este unic datorită liniilor albe haotice pe un fundal negru bogat. Podeaua, prevăzută cu astfel de plăci, arată grozav și va servi ca o soluție excelentă pentru proiectarea bucătăriilor spațioase.

ABC-plitka.md-gresie-faianta-Chisinau-Italia-Imola
Colecția de gresie porțelanată Trex, 60x120 cm

Sunt multe optiuni prin care puteți face ca bucătăria să arate vizual mai mare. Prin urmare, veți fi încântat să găsiți răspuns la întrebarea: "Ce plăci ceramice sunt potrivite pentru podeaua din bucătărie". Important este să vă urmați propriile sentimente și preferințe, oprindu-vă la cea mai confortabilă, frumoasă și practică opțiune care vă va ajuta pe dumneavoastră si familia voastră să vă bucurati de plăcerea de a savura bucate copioase intr-o bucătărie frumoasă si să primiti oaspeti în noua bucătărie.