Planificarea unei bai mari

Sarcina de amenajare într-o baie mare constă nu numai în a ascunde adevărata dimensiune, dar și în planificarea rațională a spațiului. Ce zone de accentuat, ce obiecte sanitare de instalat într-o baie mare? Câteva sfaturi utile de la designeri.

Variaţi finisarea
Faianţa de contrast şi materialele cu texturi diferite - piatră, ceramică, sticlă, mozaică, lemn – vor oferi spaţiului mare un aspect mai interesant. Nu uitaţi de armonia culorilor.

Utilizați paravane de zonare
Având în vedere că dimensiunea băii poate crește distanța dintre zone, ar fi bine venită construcţia între ele a una sau două paravane. Ele pot fi din sticlă opacă sau din blocuri de sticlă semitransparente. De asemenea în calitate de paravan poate fi o cortină elegantă. Astfel de tehnici complică jocul spațial şi vor face starea de spirit de cameră în zonele separate.

Nu economisiţi la dimensiunea căzii și compartimentului de duș
Baia spațioasă este perfectă pentru un jacuzzi, inclusiv un model circular, care necesită instalarea deplasată de perete. Iar blocul de duş schimbaţi cu un compartiment spaţios separa - astfel de soluții sunt din ce în ce mai populare și sunt foarte confortabile.

Montaţi un blat mare sub lavuar
În acest exemplu de realizare, lavuarul acoperă doar o mică parte a blatului, cealaltă parte fiind utilizată sub accesorii de lux. Sub blat pot fi poziționate dulapuri închise pentru prosoape si produse cosmetice, masina de spalat, rafturi deschise cu coșuri decorative elegante.

Montaţi cada într-un podium
De obicei, o astfel de structură voluminoasă arată impozant și dă impresia de o zonă spa veritabilă. Podiumul este montat pe o carcasă din metal şi e placată cu gresie, faianţă, plăci din lemn rezistent la umiditate (tec, merbau, larice) și este situat în zona de colț. Spre podium duc câteva trepte.

Crearea unui efect de dublare
Avantajul unei băi spaţioase constă în faptul că aceleaşi proceduri igienice pot fi efectuate concomitent: montaţi zona de lavuare cu două chiuvete identice sau o chiuvetă de o formă alungită. Este de dorit ca distanța dintre malaxoare să fie nu mai puţin de 90 cm, astfel încât să nu interfereze unul cu altul. Măriţi lungimea compartimentului de duș (până la 1.5 m și mai mult): în acest caz, pe pereţii săi pot fi montate două panouri de duș.

Montaţi mobilă
Și pentru interioare de băi moderne, și pentru cele clasice, astăzi puteți găsi dulapuri elegante cu uși glisante. Amplasaţi în zona de intrare unul sau mai multe dulapuri, dispuse în serie. Interiorul va fi completat de o etajeră elegantă sau un raft.

Creaţi o zonă de recreere
Acesta poate fi amplasată sub geam, sau partiția separarea fontul. Pune-l în bancheta sau dragostea tapitat sau scaun cu un repaus picior, un șezlong. Completați zona rotunda masuta de cafea, noptieră elegant. Decora peretii de plante de casa, reliefuri și grafică. Sub picioarele lui pune un covor moale.

Echipați sauna sau hammam-ul
Acest lucru vă va permite să creați o gamă variată pentru bunăstarea dumneavoastră. Ideea este utilă în special într-o baie cu margini neregulate, de exemplu, un "buzunar", în care puteți instala cabina saunei. În acest caz, camera de baie, de asemenea, vă va ajuta să corectați proporțiile camerei.

Faceți loc pentru seră 
Acesta poate fi plasat lângă zona de odihnă sau lângă baie ,în apropierea unei ferestre. Aranjați florile pe diferite niveluri , în cazul în care mai aveți loc, puneți 1-2 copaci decorativi în vazoane frumoase.

În magazinul ABC gresia este prezentată pentru interior, fiind creată de designeri italieni și spanioli. Multe idei creative, îndrăznețe și practice, care acum sunt disponibile pentru dumnevoastră.

Vă așteptăm pe adresa: Chișinău, str. Uznelor, 15