Cum să alegi gresie pentru șorțul de bucătărie

Bucătăria este unul dintre locurile cele mai preferate din casă, unde vă puteți relaxa și discuta problemele de familie la o ceașcă de cafea sau ceai. Într-o bucătărie bună nu doar e plăcut să gătești și să mănânci, ci și să-ți petreci timpul liber.

Amenajarea bucătăriei joacă un rol important în crearea confortului dorit. Până în prezent, cel mai popular material în decorarea bucătăriei rămâne gresia din ceramică și porțelan. Ea se amenajează pe podeaua în bucătărie și pe șorțul de bucătărie. Având în vedere funcția importantă a șorțului de bucătărie, mulți proprietari sunt interesați să facă această parte a bucătăriei cea mai interesantă, preferând soluții cât mai originale care sunt atât practice, cât și plăcute la nivel estetic.


Gresie Carrara Metro pentru șorțul bucătăriei, 7,5x15 cm

Cel mai des, primul lucru care captează atenția atunci când gătim sau stăm la o masă în bucătărie este șorțul de bucătărie. Această suprafață de perete între plită, chiuvetă și dulapuri face parte din zona de lucru a bucătăriei și este cea mai expresivă parte din interiorul acesteia. Astfel, șorțul de bucătărie are două funcții importante: protejează peretele de consecințele care au loc în urma gătitului și servește ca ornament pentru întreaga cameră. Funcția de protecție a șorțului de bucătărie, constituit din faianță, se datorează faptului că reprezintă o suprafață durabilă, rezistentă la uzuri și impermeabilă, la fel, ușor de curățat. Luând în considerare funcționalitatea șorțului de bucătărie, majoritatea designerilor preferă să se concentreze pe această zonă particulară a peretelui bucătăriei atunci când o proiectează.

În căutarea unei gresii perfecte pentru șorțul de bucătărie, trebuie să țineți cont de aspecte precum ar fi culoarea și stilul în care sunt decorați pereții și podeaua bucătăriei, culoarea și materialul mobilierului, dar și culoarea și materialul mesei de bucătărie. Masa de bucătărie ar trebui să se potrivească armonios cu dulapurile, formând un ansamblu întreg.


Gresie Kimm pentru șorțul de bucătărie, 25x75 cm

Alegerea gresiei pentru șorțul de bucătărie este extrem mare, permițându-vă să faceți alegerea perfectă pentru bucătăriile mici și spațioase. Prin urmare, dacă selectați corect și efectuați o montare a plăcilor de înaltă calitate, aceasta vă va servi pentru o perioadă lungă de timp, va fi agreabilă pentru ochi și va proteja suprafața bucătăriei de umezeală, grăsimi, bacterii și ciuperci.

Există mai multe opțiuni universale pentru proiectarea șorțului pentru bucătărie:

  • șorț din gresie monocromă, care nu va trebui înlocuit dacă veți dori pe viitor să schimbați masa de bucătărie sau mobilierul acesteea;
  • șorț de culoarea mobilierului (în cazul în care este vorba despre culori deschise), această opțiune extinde vizual limitele zonei de lucru și a întregii bucătării;
  • șorț din combinație de gresie monocromă și decorativă, ce se îmbină armonios cu interiorul;
  • șorț creat din gresie multicoloră, care creează o dispoziție de vacanță și ridică apetitul.

Oricare dintre aceste opțiuni de design pentru un șorț de bucătărie va fi unic în felul său. Important este că stilul gresie pentru șorțul bucătăriei să se combine cu cel puțin un element din interiorul camerei, fie că este vorba de culoarea fațadei de mobilier sau de masă, fie chiar cu detalii ca textile, vase și aparate de uz casnic.


Gresie Manises pe șorțul bucătăriei, 60x60 cm

În pofida faptului că toți asociază bucătăria, în primul rând, cu gătitul sau mâncarea, unii dintre noi preferă tonuri luminoase și chiar albe atunci când proiectează bucătăria cu scopul de a accentua curățenia și simplitatea acestei încăperi; în timp ce alții aleg o avalanșă de culori, care amintește legume și fructe proaspete. Pentru a nu face alegerea greșită, merită să recurgeți la soluțiile de design deja existente, care combină toate aspectele importante ale bucătăriei, inclusiv șorțul de bucătărie, setul de bucătărie, precum și designul podelei și pereților în bucătărie.

Înainte de a face o alegere în favoarea unei anumite colecții de plăci pentru șorțul de bucătărie, merită să investigați combinațiile și soluțiile colorate pentru gresie și alte detalii de interior prezentate pe site-ul nostru https://plitka.md/eng/inter/by/plitka-kuhnya. Bugetul, în cazul de față, nu joacă un rol atât de important, deoarece aici găsiți soluții excelente pentru diferite categorii de prețuri.

Dacă sunteți un susținător al stilului rustic, atunci ar trebui să vă gândiți la o faianță care ar imita aspectul cărămizii. O astfel de opțiune minunată de design pentru un șorț pentru bucătărie arată foarte original. Astfel de decorări există de mult timp, dar gresia albă arată extrem de inovațional și modern.

 
Gresie Brickwall pentru șorțul de bucătărie, 7х28 см

 Pasionații de minimalism și soluții practice pentru proiectarea bucătăriei vor găsi potrivită gresia din porțelan din colecția Tresana. Dimensiunea unei singure bucăți de gresie este de 60 x120 cm, ce corespunde înălțimii unei șorț standard și vă permite să o așezați într-un rând cu un număr minim de combinații ale plăcilor. Bucătăria, decorată în acest stil, arată elegant și foarte proaspăt.


Gresie de bucatarie Tresana, 60x120 cm

 Culorile în contrast arată întotdeauna impresionant și sunt un accent minunat în bucătărie. Colecția de gresie "Chevron wall" vă permite să creați variații interesante cu ajutorul contrastului culorilor alb și negru aranjate în formă de brăduț.


Gresie Chevron wall pentru șorțul de bucătărie, 18,6х5,2 см

 Dacă sunteți de părerea că bucătăria nu este un loc pentru plictiseală, atunci puteți să vă diversificați interiorul cu plăci de mozaic din colecția Medievo, folosind motive exotice de folclor din Africa și Maroc pentru a transmite atmosfera unică. Această gresie va umple camera de bucătărie, dând un caracter jucăuș întregului interior.


Gresie Bolonia pe șorțul bucătăriei, 20х20 см

 Fanii stilului Azulejja venit din Portugalia vor aprecia colecția Tavira. Modelele albastre de pe dalele strălucitoare ale geamurilor arată elegant, oferind bucătăriei o tonalitate veselă, tipică regiunii portugheze și anume a orașului renumit Tavira. 


Gresia Tavira pentru șorțul de bucătărie, 15х15 см

Cei care preferă culorile naturale în designul bucătăriei și se gândesc la alegerea culorilor delicate și textura de piatră a gresiei, ar trebui să fie interesați de magnifica colecție Via Veneto. Gresia din această colecție imită piatră de culori calde, creând impresia unor case însorite de pe străzile italiene.


Gresie de bucătărie din colecția Via Veneto, 12х18 см

 Trandafirii în bucătărie aduc prospețime și confort, și fac impresia unui bun gust al proprietarei și dorința ei de a uimi familia și prietenii. Prin urmare, șorțul de bucătărie, decorat cu gresie din frumoasa colecție "Bolonia", creionată cu buchețele fermecătoare de trandafiri, va crea în încăpere un farmec și o căldură deosebită.


Gresie Bolonia pe șorțul bucătăriei, 20х20 см

În cele din urmă, merită de menționat faptul că șorțul de bucătărie nu este doar o parte a peretelui camerei, decorat cu un strat de protecție. Șorțul este o mare oportunitate pentru auto-exprimare pentru cei cărora le place să-și petreacă timpul în bucătărie, fie că este vorba de experimentarea unei noi rețete sau o reuniune de seară în familie. Prin urmare, un șorț de bucătărie realizat cu gust va crea exact acea aură care va face bucătăria dvs. un loc preferat de toată familia.