Cum să alegi corect placă ceramică pentru baie

Placile ceramice pot fi considerate cele mai durabile materiale utilizate în decorarea spațiilor închise si a spațiilor deschise. Plăcile ceramice de înaltă calitate prezintă avantaje precum protecția mediului, durabilitate, aspectul estetic, rezistența la căldură, siguranța împotriva incendiilor, igiena, rezistența la umiditate. Datorită acestor calități, plăcile nu trebuie să fie schimbate la fiecare zece ani, deoarece acestea pot servi timp de mai multe decenii.


Interior de baie York, 30x90 cm

Este necesar ca plăcile ceramice să fie instalate în baie cu multă responsabilitate. Cumparand faianta pentru baie, nu trebuie sa vă ghidați după pretul scazut, ci să alegeți optiunea care vă va multumi ochii multi ani inainte, in ciuda schimbării tendințelor. Pe langă calitatea și producătorul plăcilor ceramice, trebuie să fie acordată atenție stilului și gamei de culori, precum și preferințelor personale și ale altor membri ai familiei, care să ofere sfaturi cu privire la ce gresie este cea mai bună pentru baie.

La întrebarea: "Ce gresie si faianță este mai bună pentru o baie?" este dificil să se dea un răspuns, deoarece cuiva îi plac combinații monocrome de tonuri proaspete și ușoare de aceeași culoare, cu spațiu vizual larg și asociere cu curățenia, în timp ce altcuiva îi plac combinații pline de culori bogate si vii. Ambele opțiuni sunt bune pentru baie, astfel atunci când alegeți o gamă de culori pentru plăcile de baie, trebuie să țineți cont de mărimea și aspectul acestora, de prezența zonelor separate și, desigur, de propriile dorințe și chiar de personalitatea dumneavoastră, având in considerare obiceiurile și tendințele. Odată ce alegeți corect plăcile ceramice pentru baia ta, veți avea posibilitate să vă relaxați sau să vă încărcați cu energie in această incăpere, sau să vă bucurați de ambele avantaje concomitent.


Colecția de gresie și faianţă Cave, 45x90 cm

În căutarea unui răspuns la întrebarea cum să alegi faianța potrivită pentru baie, puteți să vă adresați unui designer cu experiență care, după ce a ascultat dorințele clienților săi, s-a familiarizat cu interesele și stilul lor de viață, va alege o gamă unică de culori, texturi și chiar unele desene care se potrivesc exact cu gusturile, nevoile personale și obiceiurile clientului său. Astfel, veți scăpa de problema alegerii faianței potrivite pentru baia dumneavoastră.

Persoanele care nu își pot permite un designer, dar sunt hotăriti să aleagă cea mai bună faianta pentru baie, sunt sfătuiți să se familiarizeze cu soluțiile existente de design pe site-ul nostru Catalog: pentru baie. Aici pot fi găsite o varietate de stiluri, texturi, culori și nuanțe care iti vor plăcea cu siguranță, iar dacă optați pentru o soluție deja pregătită, veți putea să vă relaxați in baia visurilor dumneavoastră in cel mai scurt timp posibil. Tot ce este necesar este să intelegeți exact care sunt preferințele dumneavoastră, dacă optați pentru nuanțe reci sau calde, combinațiile monocrome sau policrome, si dacă v-ar plăcea să folosiți elemente decorative precum mozaic, piatră sau altele.


Colecția de gresie și faianţă pentru baie Landart 31x100 cm

Alegerea plăcilor de baie pe piața modernă este foarte mare, ceea ce vă permite să implementați aproape orice idee. Având în vedere faptul că majoritatea cetățenilor dețin apartamente cu băi mici, este mai recomandată schema de culori a plăcilor de baie, care pot extinde cel puțin vizual spațiul băii. Astfel, dacă încercați să extindeți limitele unei încăperi, ar trebui să alegeți culoarea plăcii din paleta rece. Sunt tonuri reci care pot crea efectul distanței vizuale a pereților. În plus, dacă pereții și podeaua au un singur tip de plăci deschise la culoare sau lucioase, puteți crea efectul de greutate și de spațiu infinit. Gresia albă din colecția Asaro este perfectă pentru fanii stilului marmurei clasice și mereu actuală, care a rămas relevantă încă de pe timpul bailor grecesti.


Colecția de placă ceramică Asaro 30x90 cm

Dacă nu sunteți fan al culorilor de iarnă si al spațiilor mari, dar vă străduiți să creați o atmosferă confortabilă in baie, atunci ar trebui să alegeți o schemă de culori calde. În ciuda faptului că paleta caldă creează un efect compact, aceasta face și camera armonioasă și atractivă. Într-o astfel de baie poti să te relaxezi cu ușurință și să uiți de problemele existente. Culorile calde ale plăcilor de baie pot servi drept o soluție excelentă pentru fericiții proprietari ai băilor spațioase. Cei care se straduiesc sa creeze un colt cald in baie si in acelasi timp isi doresc sa extindă spatiul vizual, pot combina gresia albă cu gresia colorată prin materiale care imită lemnul, tesatura, piatra, creand astfel zone separate. Folosirea plăcilor de imitație a lemnului în baie oferă camerei un farmec și confort deosebit.


Colecția de gresie și faianţă Karelia 20х120 см

Fanii Veneției vor fi încântați de o soluție atât de bună ca baia din faianță, colecția San Marco, care transmite o atmosfera foarte romantică a orașului antic pe apă prin designul și ornamentele sale. În plus, folosind aceeași colecție, este posibil să creezi cu ajutorul plăcilor ceramice pentru o baie o atmosferă a Estului din "Thousand and One Night Tales", caracterizată prin modele ornamentate și monograme.


Colecția de gresie și faianţă pentru baie San Marco 20x20 cm

O opțiune excelentă pentru iubitorii celei mai frumoase și parfumate regiuni din Franța, Provence, este o baie decorată cu gresie în stilul "La Maison". Ea miroase literal a ierburi și flori de pajiști, amintindu-ne de o vară blândă. Combinația de nuanțe moi de lavandă și culoarea bej crează o atmosferă de prospețime și, în același timp, atrage seninătate.


Colecția de placă ceramică La Maison 31x60 cm

În ciuda diversității stilurilor de plăci ceramice create de imaginația umană, designul pe care natura în sine a creat-o este de neegalat. Colecția de marmură "Invictus" este o dovadă excelentă că piatra antică, cu modele și culori naturale, emană energie extraordinară și magnetism, in acelasi timp arată mereu modern și scump.


Gresie și faianţă de baie Invictus 60x120 cm

Care este cea mai bună gresie si faianță pentru baie, rămane decizia dumneavoastră. Acesta este un subiect care necesită analizat bine, deoarece fiecare dintre stilurile propuse sunt unice si frumoase in felul lor. Pentru a facilita procesul de luare a unei decizii, ar trebui să intelegeți mai întâi ce vă este mai drag inimii: un stil minimalist, care implică combinații monocrome și de restrângere în design sau unul mai complex, care implică combinații de culori, modele și texturi. De asemenea, nu uitați de durabilitatea plăcilor atunci când vă gândiți ce gresie si faianță să alegeți pentru baie. Plăcile ceramice vor fi instalate in baia dumneavoastră pentru o perioadă lungă de timp, asa că ar putea să vă ajute să vă relaxați în atmosfera pe care o redau, sau din contra să vă irite. Bugetul, deși important, nu joacă un rol decisiv, pentru că la moment puteți găsi plăci de baie de înaltă calitate și foarte atrăgătoare in acelasi timp, la un preț accesibil.