Cărămida în designul interior

Cu fiecare an, utilizarea cărămizii în decorarea spațiilor rezidențiale și comerciale devine din ce în ce mai populară. Zidurile de cărămidă își au începuturile odată cu stilul loft, dar actualmente cărămizile se utilizează pe scară largă aproape în toate stilurile de interior, fie clasic, fusion, high-tech, în stil mediteranean sau scandinav.

Zidăria de cărămidă conferă atmosferă și confort unic în orice încăpere, contrastează prin accente luminoase de interior, subliniază trecutul istoric al clădirii și creează o conexiune între trecut și prezent. Dacă locuiți într-o casă mai veche, atunci curățind pereții de tencuială și prelucrându-i cu peria, puteți descoperi un zid din cărămidă veche. Dar de așa noroc nu se bucură toți. De aceea, fabricile spaniole au inventat imitația exactă a cărămizii. Arată foarte credibil, iar îngrijirea unui astfel de perete e mult mai ușoară.

Pamesa (Spain), colecția BRICKWALL

Utilizarea cărămizii este binevenită în orice cameră din casă sau apartament.

Pamesa (Spain), colecția BRICKWALL

În bucătărie, un perete de cărămidă poate separa zona de gătit și locul unde se ia masa. Arată foarte original finisajul de cărămidă al insulei sau AL barului, dar cel mai adesea este folosit pentru finisarea brâurilor de bucătărie. În cazul în care bucătăria nu este mare, aceasta va fi o decizie reușită, iar utilizarea gresiei și faianței - o soluție mult mai practică în acest caz. Tehnica modernă de bucătărie arată spectaculos pe fundalul cărămizii.

 

Pamesa (Spain), colecția BRICKWALL

Dormitorul este cea mai intimă odaie, dar cărămida se potrivește și aici. Peretele de cărămidă situat la capul patului arată foarte bine, iar lumina punctată și reflecțiile lumânărilor vor produce o atmosferă relaxantă și confortabilă. Cărămida în camera de baie va arăta neobișnuit, va adăuga senzația de naturalețe și va servi drept fundal potrivit pentru chiuvetă și o oglindă frumoasă. De asemenea, o notă de originalitate va căpăta și zona de duș în combinație cu detaliile tehnice ultra moderne sau în stil retro.

 

Pamesa (Spain), colecția BRICKWALL

Pamesa (Spain), colecția BRICKWALL

Indiferent dacă preferați stilul clasic sau modern, peretele de cărămidă se va înscrie perfect în interiorul sufrageriei. Acesta va fi locul ideal pentru găzduirea portretelor de familie, tablourile și altor obiecte decorative. Alegerea corectă a culorii pentru mobila moale pe fundal de cărămidă va arăta întocmai ca pe pagina unei reviste de design interior. Pentru căptușeala șemineului sau crearea unei imitații, încercați să utilizați cărămidă mai în vârstă.

 

Pamesa (Spain), colecția BRICKWALL

Producătorii spanioli oferă o gamă largă de culori pentru blocurile de cărămidă. Cărămida clasică roșie se combină cu pereții în tonalități neutre de gri sau de alb. Dacă sunteți în căutarea unei alternative mult mai dinamice, atunci se va potrivi cărămida de culoare albă sau neagră, în special pentru persoanele care sunt pasionate de stilul modern. Trendul în ultimii ani îl constituie folosirea cărămizii învechite, cu fisuri vizibile, caneluri și resturi de vopsea veche.

Pamesa (Spain), colecția BRICKWALL

Cărămida conferă un caracter irepetabil pentru orice interior. Priviți câteva fotografii. Sperăm că vă vor inspira să purcedeți la experimente îndrăznețe proprii! Mai multe detalii despre colecțiile de cărămidă puteți afla pe site-ul nostru și în magazinul ABC.

Articole similare